مواد صنعتی
مواد شیمیایی ، موادیاند که ترکیبی خاص دارند. شیمیدانی به نام جوزف پراست مفهوم مواد شیمیایی را در سده ۱۸ پس از آزمایشها و کار روی ترکیباتی مانند مس کربنیت بکار برد. او نتیجه گرفت همهٔ نمونهها از یک ترکیب، یک نوع ساختمان دارند و این نمونهها از همهٔ ابعاد مانند یکدیگرند و این ابعاد مطابق با میزان عناصر موجود در ترکیب، متغیرند. این قضیه اکنون به قانون ثابت ترکیب مشهور است.
فروشنده مواد شیمیایی معدنی
بازرگانی شیمیای فتوحی تامین کننده مواد اولیه شیمیایی مورد نیاز صنایع مختلف اعم از حفاری، رنگ و رزین، شوینده بهداشتی،کاشی و سرامیک، آلومینیوم سازی،کاغذ سازی، بازیافت، باطری سازی، آب و فاضلاب، داروسازی و صنایع غذایی و … می باشد. این شرکت آماده همکاری و ارائه خدمات تاًمین کالا و فروش به متقاضیان ، خریداران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در اقصی نقاط کشور عزیزمان می باشد.
سود پرک -کاستیک سودا
سدیم هیدروکسید (Sodium hydroxide) با فرمول شیمیایی Noah که ماده ای جامد سفید رنگ است .سود جامد پرک, هیدروکسید سدیم جامد, کاستیک سودا, سود کاستیک, سود کاستیک پرک, سود پرک, چرب گیر صنعتی, هیدروکسید سدیم و چربی گیر صنعتی, سایر نامهای این محصول شیمیایی میباشد.
کاربردها:
این ماده در صنایع نفت و گاز ساخت صابون و پاک کننده ها . صنایع ابریشم . تصفیه اب .فرایند مواد غذایی .صنایع شیشه .نساجی.حکاکی و فلزکاری . ضده عفونی و... کاربرد دارد.
کربنات سدیم
کربنات سدیم چیست؟
سودا اش از مهم ترین مواد شیمیایی صنعتی است که به طور گسترده در تولید دیگر فرآورده های قلیایی، نمکهای سدیم و . . . مورد استفاده قرار میگیرد. کربنات سدیم مادهای شیمیایی، جامد، کریستال، پودری، بى بو و جاذب رطوبت است. کربنات سدیم به عنوان ترکیب غیر آلى سدیم، نمک سدیم، ترکیب غیر آلى کربن، نمک غیر آلى اسیدکربن و کربنات غیر آلى شناخته میشود.
سودا اش نام متداول کربنات سدیم بدون آب با کاربرد صنعتی است. سودا اش نمک سدیم اسید کربنیک است. این ماده در حالت عادی به صورت جامد سفید رنگ میباشد. سدیم کربنات در مقیاس صنعتی از طریق فرایند سولوِی و با استفاده از آمونیاک، سنگ آهک و نمک تولید میشود. یکی از مهمترین کاربردهای سدیم کربنات استفاده از آن در صنعت تولید شیشه است.
در سال 1791 شیمیدان فرانسوی نیکلاس لبانس این ماده را به شکل امروزی تهیه کرد. تا اواسط قرن 19 این ماده شیمیایی عمدتاً از خاکستر گیاهان استخراج میشد؛ به همین دلیل نام سودا اش (soda ash) بر آن نهاده شده است.
اسید استیک
اسید استیک یا نام آیوپاک آن اتانوئیک اسید، جوهر انگور یا جوهر سرکه جز اسیدهای آلی (از گروه کربوکسیلیک اسیدها) است. فرمول آن CH3COOH است.
مونوکلرو استیک اسید
مونو کلرو استیک اسید MCA، با فرمول شیمیایی CClH2COOH یک کربوکسیلیک اسید است که با ترکیب شدن کلر با اسید استیک تشکیل شده است. یک جامد بی رنگ و بی شکل است. مونو کلرو اسید استیک بسیار محلول در آب و همچنین بیشتر از حلال های آلی است، انتظار می رود همانطور که فرمول ساختاری آن نشان می دهد، کاربردی است با گروه هایی که احتمال واکنش دارند.
سولفور سدیم
سولفور سدیم یا همان سولفید سدیم یک ترکیب شیمیایی زرد رنگ یا قرمز آجری رنگ (NA2S) سولفور سدیم یا همان سولفید سدیم میباشد که عمدتا در صنایع چرمسازی- نساجی- ابریشم مصنوعی - جداسازی سنگهای معدنی از فلزات کاغذ سازی و بعضی صنایع دیگر به کار میرود.
هیپو کلریت کلسیم (پرکلرین)
کاربرد آن در ضد باکتری (ضد بو) ، تصفیه آبهای آشامیدنی گند زدایی و ضد عفونی کننده آب استخرها ، ضد قارچ ، معرف سفید کننده (کاغذ ، منسوجات و...) می باشد.
سدیم تری پلی فسفات | sodium tripolyphosphate
فرمول شیمیایی سدیم تری پلی فسفات : Na۵P۳O۱۰
درجه خلوص : 37% و 57%
سدیم تری فسفات سبک
سدیم تری فسفات سنگین
سدیم تری فسفات داخلی و چینی
سدیم تری پلی فسفات با گرید کاشی سرامیک و شوینده
سدیم تری پلی فسفات چیست؟
تری پلی فسفات سدیم یک پلیمر معدنی چند وجهی است که کاربرد بسیار وسیعی در صنایع شیمیایی دارد. این پلیمر سنتزی ماده اولیه بسیار مهم برای صنایع پاک کننده به حساب می آید. امروزه تمام پودرهای سنتتیک حاوی ۳۰ تا ۵۰ درصد STPP می باشد که اجزای اصلی و اساسی آنها می باشد.
علاوه بر صنایع شوینده در کاشی سازی، صنعت، آب و تصفیه آب و نساجی و …کاربرد زیادی دارد. سدیم تری پلی فسفات دارای فرمول مولکولی Na۵P۳O۱۰ با ساختمان خطی پلی فسفریک اسید میباشد .
STPP با تشکیل کمپلکس محلول یونهای Ca و Mg آبهای سخت را نرم میکند، همچنین رفتار قلیایی سدیم تری پلی فسفات باعث افزایش قدرت پاک کنندگی پودرهای شوینده میشود از لحاظ آلوتروپی این ماده به سه صورت یافت میشود که عبارتند از: ۱- فاز یک، ترمودینامیکی که در دمای بالا تولید میشود ۲- فاز سینتیکی، که در دمای پایین به دست میآید و در حرارتهای بالا ناپایدار است. ۳- بلوری همراه با شش مولکول آب میباشد که از افزودن دو فاز ذکر شده به آب بدست می آید. این ترکیب در دمای محیط پایدار است و در ۱۰۰ درجه سانتیگراد به پیروفسفات و فسفات تبدیل می شود.
کاربرد سدیم تری پلی فسفات
سدیم تری پلی فسفات یا STPP در دو نوع غذایی و صنعتی با ویژگیهای متفاوت تولید و مورد مصرف قرار میگیرد. بیشترین صنایع مصرف کننده این ماده شیمیایی ، کارخانههای تولیدکننده مواد شوینده ، صنایع تصفیه آب ، صنایع غذایی ، صنایع سرامیک سازی ، معدن ، صنایع تولید کاغذ و صنایع پتروشیمی میباشند.
سدیم تری پلی فسفات با ایجاد کمپلکس و جدا کردن یونهای فلزی چند ظرفیتی و معلق ساختن و تغییر حالت ذرات ، باعث کاهش سختی آب میشود.
سدیم تری پلی فسفات در حال حاضر به دو صورت پودر نرم با مش بین ۱۰۰ تا۲۰۰ و گرانول در بازار یافت میشود، میزان سمیت STPP بسیار ناچیز بوده و در دمای عادی ۵/۱۴ گرم در لیتر حلالیت دارد. نسبت P2O5 به Na2O در آن ۱٫۶۷ است. STPP به عنوان نرم کننده در بویلرها و کاهش سختی آب و جلوگیری از رسوب سختی آن در دیواره بویلر و عامل توقیف کننده و بازدارنده واکنشهای شیمیایی در واکنش های آلی و معدنی استفاده می شود. در واکنش های خاص بعنوان یک عامل روان کننده و جهت جلوگیری از لخته شدن مورد استفاده قرار میگیرد. در مواد غذایی به عنوان پایدار کننده به جای نیتریتهای سمی استفاده میشود.
در نساجی به عنوان یک عامل پایدار کننده و نرم کننده ثانوی کاربرد دارد ولی عمده مصرف آن در تولید شویندههای سنتتیک است که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در شوینده ها STPP است. در صنایع کاشی و سرامیک به عنوان روانساز استفاده میشود.
(STP, STPP یا TPP) یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی Na۵P۳O۱۰ می باشد. این ماده نمک پلی فسفات پنج آنیون است و در مقیاس زیاد به عنوان یک جزء از محصولات خانگی و صنعتی ، به خصوص مواد شوینده، تولید میشود.
این ماده در نرم کردن آب و جداسازی مواد به کار میرود و همچنین به عنوان عامل ضد لخته شدن کاربرد دارد.
آب ژاوال NaOCl
کاربرد :
آب ژاول را برای گندزدایی و بوزدایی به کار میبرند.
از این ماده در صنعت به عنوان رنگزدا و سفیدکننده پارچه و خمیر کاغذ استفاده میشود.
در خانهها برای ضدعفونی کردن سبزیها و سفید کردن رختها به هنگام رختشویی از آب ژاول استفاده میکنند.
آب ژاول را از دمیدن گاز کلر درمحلول سدیم هیدروکسید تهیه میکنند.
از جمله آزمایشهایی که روی آب ژاول انجام میشود تعیین مقدار کلر آزاد وتعیین مقدار NaOHاست.
آب ژاول محلولی ناپایدار است ودر اثر حرارت و نور به تدریج خاصیت خود را از دست میدهد.
آب ژاول مایع سفید کننده و وایتکس نیز گفته میشود.
از آنجا که در ایران این محصول با نام تجاری وایتکس عرضه شده بیشتر با این نام شناخته میشود. اگرچه سایر شرکتهای سازنده آب ژاول از عبارت مایع سفید کننده استفاده میکنند.